Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Pobresa energètica: l'hivern no arriba per tots igual

Una vecina en su piso de alquiler de Nou Barris afectada por la pobreza energética.

Una vecina en su piso de alquiler de Nou Barris afectada por la pobreza energética. / CARLOS MONTAÑÉS

Sovint comentem entre amics les preferències que tenim envers l'estiu i l'hivern. Alguns prefereixen l'estiu perquè fa solet i és temps per anar a la platja. D'altres s'inclinen més per l'hivern perquè els hi va més el fred i és temps per anar a gaudir de la neu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Doncs bé, jo sóc aquí per parlar justament d'això. Però parlem-ne clar. Parlem clar del que ens ve a sobre, parlem clar del que representa l'hivern pels uns i pels altres, parlem clar.

I per què ho dic això? Doncs, perquè no estaria malament recordar que més del 19% de la població de Catalunya es troba en situació de pobresa energètica. Aquest hivern, mentre alguns pensem en si anar a La Masella o a Port Ainé, d'altres només tindran en ment el poder escalfar-se.

Mentre hi ha milers de familiars sense accés a l'aigua, a la llum o al gas, les companyies segueixen pujant els preus any rere any. I mentre a Catalunya els nivells de pobresa estan pujant cada cop més, d'altres sembla que no en vulguem fer massa cas.

Amb aquesta carta només pretenc alertar d'una situació vigent que sovint sembla que no ens afecti. Perquè avui potser no t'afecta directament, però qui et diu que en el dia de demà no seràs tu el que et trobaràs sense aigua calenta, sense calefacció, o sense una simple làmpada encesa al teu menjador?

Participaciones de loslectores

Másdebates