Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Pere Casaldàliga: un gran referent

Pere Casaldàliga, en una imagen del año 2007.

Pere Casaldàliga, en una imagen del año 2007.

El gener de 2016 escrivia això en una carta publicada en aquest espai: "Als seus 87 anys i com a conseqüència del seu delicat estat de salut, Pere Casaldàliga diu que ja no pensa en poder tornar a Europa. Després de quasi tota una vida dedicada a defensar els drets dels menys afavorits en base a la teologia de l'alliberament, quan li arribi l'hora, reposarà eternament al seu estimat Sant Fèlix d'Araguaia, a l'estat brasiler de Mato Grosso. Una personalitat com la del bisbe, per la gran tasca humanitària desenvolupada, és mereixedor d'un reconeixement públic que fins ara no ha tingut, és de justícia i se li deu".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Han passat gairebé cinc anys i en Pere Casaldàliga ha deixat aquest món. Reposi en pau. Que el seu pas per aquesta vida es recordi com a pràctica efectiva de l'Evangeli i sobretot, que serveixi de referència a una jerarquia que només representa una Església oficial, institució que històricament i en nom de Déu ha comès crims de lesa humanitat i ha propiciat l'execució de barbaritats sempre al costat dels poderosos. Ancorada en l'etern pretext de la tradició, allunyada de la realitat, que no evoluciona ni vol evolucionar.

"No n'hi ha prou amb ser creient, s'ha de ser creïble". (Pere Casaldàliga, 1928-2020).

Participaciones de loslectores

Másdebates