Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Per què no hi ha joves amb discapacitat als anuncis del Carnet Jove?"

Dos personas con discapacidad trabajando en un albergue de Barcelona.

Dos personas con discapacidad trabajando en un albergue de Barcelona. / RICARD CUGAT

La Generalitat de Catalunya ha engegat darrerament una campanya sobre el Carnet Jove per donar visibilitat als nous descomptes dels quals poden gaudir els joves, que es pot veure en diferents mitjans audiovisuals. És curiós observar, però, que sembla que els joves amb diversitat funcional no existeixen.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En cap de les seqüències dels anuncis està reflectida aquesta realitat. Tanmateix, són joves que també van als museus, es treuen el carnet de conduir, porten ulleres, juguen a videojocs, van a classes de ioga, paguen les seves despeses...  Són joves que també formen part de la nostra societat i tenen el mateix dret a beneficiar-se dels descomptes del Carnet Jove.

És més, la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat reconeix que els estats han d'implementar mesures per garantir els drets d'aquest col·lectiu amb igualtat de condicions amb les altres persones.

Sembla que les paraules del president de la Generalitat, quan deia que les persones amb discapacitat seran una prioritat, no han arribat a alguns dels seus departaments. 

Participaciones de loslectores

Másdebates