Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Per què no ajuda l'exercit a reparar el pont d'en Pixota entre Malgrat i Blanes?"

Estado en que ha quedado la vía de tren entre Malgrat de Mar y Blanes, por la crecida del río Tordera.

Estado en que ha quedado la vía de tren entre Malgrat de Mar y Blanes, por la crecida del río Tordera. / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

S'ha informat que els veïns de BlanesMaçanet i Tordera no tindran tren durant mes de nou mesos perquè el temporal 'Gloria' es va endur el pont d'en Pitxota, que passa per damunt del riu Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes. Segons Adif, responsable de la seva falta de manteniment, la reparació serà llarga i costosa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aleshores, jo em pregunto: i els denominats "zapadores" de l'exèrcit? Segons la seva pròpia web, una de les seves activitats principals és el suport a les autoritats civils en les inundacions, en l'estesa de ponts i en la construcció i rehabilitació de vies de comunicació de forma urgent.

No podrien venir a construir un pont provisional i rehabilitar aquesta via de comunicació mentre Adif el construeix de manera definitiva? Em consta que a Galícia, per les inundacions en la zona de Padrón, van construir ponts a Xistral i Negreira.

No demano que vinguin a ajudar a l'Administració catalana, que no té la competència en la xarxa ferroviària, però si a ajudar a una altra Administració estatal com es Adif, que no ha volgut mai invertir en un manteniment adequat perquè les infraestructures ferroviàries a Catalunya funcionessin. I ara, a sobre, hem d'estar nou mesos sense un mitjà de transport no tant contaminant com els vehicles que els veïns es veuen obligats a agafar.

En altres països l'Estat fa servir el seu exèrcit per solucionar els problemes sorgits de calamitats climàtiques i ajudar a que la ciutadania pugui tornar a la normalitat el més aviat possible, i no haver d'esperar nou mesos per poder moure's en tren. Seria un acte de bona voluntat que pal·liaria una mica el mal que ha fet Adif com a gestor de la infraestructura ferroviària catalana.

Participaciones de loslectores

Másdebates