Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què les infermeres són invisibles?

Un paciente del Hospital del Espíritu Santo de Santa Coloma consultando la carta de comidas.

Un paciente del Hospital del Espíritu Santo de Santa Coloma consultando la carta de comidas.

Ana Ramírez Llaràs

Sempre m'he preguntat si els mitjans de comunicació saben que hi ha infermeres dins del sistema sanitari i que el seu paper és tan important com el de qualsevol professional del ram sanitari. I, per què ho dic això? Perquè a la vaga sanitària d'atenció Primària d'aquest novembre, quasi tots els mitjans (televisió, premsa i ràdio) parlaven dels metges oblidant sempre que, a la vaga, hi havia també infermeres, i que, aquestes professionals també formen part del sistema sanitàri i, a més, són fonamentals.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Potser sí que, al prinicpi, alguns sindicats d'infermeria no es van unir a la vaga, però, de totes maneres, moltes infermeres van recolzar la vaga i hi van ser a través d'altres col·lectius sindicals. Simplement perquè, les infermeres, pateixen els problemes derivats de la mala organització del sistema sanitari del nostre país igual que els altres professionals sanitaris.

Les infermeres i infermers, avui dia i sempre, han sigut claus per l'atenció de la cura de la població atesa (a Primària i a nivell hospitalari)  i es ben difícil d'imaginar la sanitat sense el seu rol. Així doncs, em pregunto: com és possible que sempre se'ls ignori? "Metges, metgesses i...", silenci. Fins i tot he vist una foto d'una amiga infermera (la Dolors) que anava a la vaga i al diari hi deia: "la metgessa..." Ja no cal ni preguntar; tots són metges o metgesses.  

La figura de l'infermera és invisible, no existeix, no cal ni anomenar-la. Però em nego a acceptar-ho ja que sé com d'important és la seva presència per a la sanitat. I em pregunto: Com pot ser? Com pot ser que unes professionals que lluiten pels seus drets, per millorar la qualitat d'atenció als pacients, pendents dels malalts dia i nit ( i tant rellevants pel sistema santiari) sempre siguin ignorades pels mitjans de comunicació? Per què la figura de l'infermera es tant invisible per als mitjans de comunicació?

Participaciones de loslectores

Másdebates