Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què l'educació pública portuguesa pot servir d'exemple a Catalunya

Colegio público Joaquim Ruyra en L’Hospitalet.

Colegio público Joaquim Ruyra en L’Hospitalet. / ALBERT BERTRAN

Portugal tenia el 2002 una taxa d'abandonament escolar del 40%. Gràcies als plans implementats des d'aleshores i a l'aposta per una educació pública de qualitat, l'abandonament s'ha reduït a un 14%, quatre punts per sota de Catalunya i Espanya (18%).  

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'aposta per incrementar la qualitat de l'ensenyament s'ha centrat a oferir sortides de formació professional, millorar la formació del professorat i incrementar la despesa en educació pública. 

Aquesta aposta ha permès que Portugal sigui el país on els resultats de les proves PISA han millorat amb més rapidesa. Els governs de Portugal creuen en la importància de l'educació pel futur del seu país i aposten per un sistema públic de qualitat, reduint la despesa aportada a centres concertats i reorientant-la cap als públics.

Catalunya, els darrers resultats PISA no són encoratjadors, com tampoc ho és la taxa d'abandonament. Les dades indiquen que a casa nostra cal reorientar esforços i apostar per un ensenyament públic de qualitat, incrementant el percentatge del PIB dedicat a educació i orientant el finançament cap al sistema públic.

Participaciones de loslectores

Másdebates