Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què cal visitar el recinte modernista de Sant Pau a Barcelona

Visitantes en la entrada del recinto del antiguo Hospital Sant Pau de Barcelona.

Visitantes en la entrada del recinto del antiguo Hospital Sant Pau de Barcelona. / EL PERIÓDICO

He visitat el Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona i he quedat tant captivat que em ve molt de gust explicar-ho per a engrescar al lector a anar-hi. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

S'hi entra per la Sala Hipòstila, que albergà els servei d'urgències. Després, es va al Pavelló de Sant Salvador, el primer que rebia malalts, ara espai expositiu sobre la història d'aquesta institució i del seu arquitecte, Lluís Domènech i Montaner. Segueixes amb la Casa d'Operacions, abans quiròfan principal, en la qual ara s'hi destaquen metges il·lustres. Tot seguit, entres al pavelló de Sant Rafael, on ara s'hi explica com era l'hospitalització o estada dels malats que es podien llevar i rebre visites.

La xarxa de galeries subterrànies que comunica tots els pavellons, per on es feia l'avituallament del recinte i que ara inclou una exposició de fotos històriques de tot el recinte, forma part també del recorregut. Igual que el Pavelló de la Puríssima i el de l'Administració, ric en ornamentació i envoltat, en el seu exterior, d'un meravellós mosaic. Aquest mosaic, obra de Francesc Lavarta i Mario Maragliano on s'hi narra la historia de l'Hospital de Sant Pau, culmina el recorregut, que inclou també uns jardins amb funció hospitalària amb una varietat botànica disposada només pel benestar del pacient. Pau Gargallo és l'autor de les escultures de la façana.

L'Hospital de Sant Pau és Patrimoni Mundial de la UNESCO. En aquest edifici s'hi ensuma serenor, altruisme, bondat, recerca de la salut i confort dels malalts. A més, s'hi contempla bellesa botànica dels seus jardins i l'ornamental a parets, sostres, pilastres i sòl. Aneu-hi! En sortireu més sans i més savis!

Participaciones de loslectores

Másdebates