Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'1-O no vaig votar, no em comptin on no toca

Urnas preparadas para el referéndum, el pasado 1 de octubre.

Urnas preparadas para el referéndum, el pasado 1 de octubre. / TWITTER / RAPHAEL MINDER

Senyor president Puigdemont, 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fins ara, jo pertanyia a la majoria silenciosa. Diumenge no vaig votar. No volia licitar amb el meu vot l'acció del seu Govern, ni la de l'anterior, centrats en preparar la independència de Catalunya, des de fa anys. Els fets dels dies 6 i 7 de setembre van refermar la meva decisió. 

Per vostè no compto. Ni Junts pel Sí ni la CUP van ser la meva opció. No he votat mai al PP, no estic d'acord amb la manera de gestionar el seu embat. Tots dos governs, que pateixo, s'han omplert la boca de diàleg sense tenir cap intenció de dialogar. El Govern de Madrid ha ignorat el problema i l'ha reduït a un tema legal. Vostès, amb el seu salm del mandat democràtic disposats a saltar-se totes les normes per no defraudar els seus votants. 

Si el PP ha judicialitzat la política, vostès (amb Òmnium i ANC) han polititzat la vida quotidiana. Quant temps dura la campanya pel 'sí'? Quant fa que pengen estelades per tot arreu? Els ajuntaments que es van sumar a l'AMI van preguntar els seus ciutadans? Amb la seva propaganda ens fan creure que només els independentistes són demòcrates, amants de la llibertat, del territori i propietaris de qualsevol concepte positiu... 

Sé que molts catalans volen decidir sobre aquest i molts altres temes, però feia falta tirar endavant aquest referèndum en contra de la llei, en contra de l'Estat? Perquè tanta pressa? Havien calibrat els danys que es podien derivar? Ah, la foto de la policia carregant sobre gent pacífica ja va bé pel procés!

Admiro la determinació dels qui van tirar endavant la seva proposta de diumenge en contra de l'Estat. Alguns es van jugar molt i van sortir malparats! Tant de bo, aquesta determinació s'utilitzés en objectius positius per tots. Malgrat el seu esforç, els resultats no tenen cap validesa per moltes raons. 

El passat 3 d'octubre vaig participar en l'aturada general per manifestar la meva repulsa per la violència desproporcionada amb que va actuar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Per a mi, la responsabilitat última d'aquests fets corresponen tant al 'Gobierno de España' com al Govern català que vostè presideix. No feia falta arribar a aquest 1 d'octubre. No em comptin on no toca.

Què passarà ara? Dialogaran? Hi haurà DUI? He de respectar les decisions de qui se salta les pròpies lleis?  Volen que tots sortim al carrer a enfrontar-nos? En mig de la via, on han xocat els trens, també hi ha catalans, però no comptem. No li donem suport a vostè, tampoc a Rajoy. No importem als governs i els nostres representants al Parlament de Catalunya; si els tenim, no són escoltats! No vull agafar cap "bandera". Si serviren per trobar-nos junts i al costat dels altres, amb respecte i reconeixement, però només serveixen per oposar-nos.

Trista i neguitosa, una persona de pau.

Participaciones de loslectores

Másdebates