Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Agost del 1962: Feia nosa, la Marilyn Monroe?

Marilyn, vista por el fotógrafo Milton H. Greene.

Marilyn, vista por el fotógrafo Milton H. Greene. / EFE

El cinc d'agost de1962, moria -oficialment, per una sobredosi de pastilles- Marilyn Monroe, a l'edat de 36 anys. La major 'sex symbol' de tots els temps. Encara hi ha qui s'ho qüestiona, en una triple direcció: suïcidi, accident o assassinat?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'entrellat rau en una carta que l'actriu escrivia -10 dies abans- al seu amic Truman Capote. Expressava la por per la pròpia integritat física i l'atractiu sexual envers John Fitzgerald Kennedy. Suposant-se vigilada, va decidir trametre-la amagada dins de l'estoig d'un bolígraf Montblanc que el mateix escriptor li havia regalat' Mai no arribà al seu destí. Mig segle després, va anar a parar a mans d'en Frederic Cabanas i Castells, un santcugatenc inquiet en tot allò que té a veure amb la cultura i l'art. De fa 16 anys, presideix la Fundació Cabanas, ubicada a la plaça del Monestir de Sant Cugat del Vallès. En una de les seves plantes s'hi troba un museu dedicat a la diva.

En Frederic acaba de publicar un llibre titulat 'La carta secreta de Marilyn Monroe' (edicions Octavià). Una autèntica novel·la negra sobre el personatge icònic més 'rosa' del segle passat... Ben espantada hauria d'estar na Marilyn per llençar un S.O.S. desesperat al seu gran amic Truman Capote. Més encara, retornant-li el Montblanc regalat per ell, encabint-hi una carta recòndita dessota l'embolcall. Fou la forma de llençar un 'help me' a l'espai, per poder burlar el cercle de perill que l'ofegava. Potser una de les millors evidències del seu assassinat per raons polítiques. O el desentrellat del gran 'fake' mundial ordit pels serveis secrets nordamericans, encobrint un crim d'estat. Un 'affaire' fosc i tèrbol. 

'I write you this letter in real State of despair. Who knows what tomorrow will bring. I'm much afraid. I fear the worst... Miss Green needs help': Heus ací un extracte de la carta que ha motivat l'edició d'aquest llibre.

'Whoever that fails !"

Participaciones de loslectores

Másdebates