Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El patinet elèctric i el vianant

Una mujer lleva a un menor en un patinete eléctrico, a mediados de noviembre, en Barcelona.

Una mujer lleva a un menor en un patinete eléctrico, a mediados de noviembre, en Barcelona. / FERRAN NADEU

Primer van ser les bicicletes les que circulaven per les voreres. Se’ls van fer uns carrils bici i, més o menys, els ciclistes urbans s’hi van habituar. I quan els vianants érem feliços, de cop sorgeix uns altre artefacte, el patinet elèctric, que ens envaeix com una mena de plaga.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L’Ajuntament ha establert una normativa per anar per la ciutat: estan obligats a circular pels carrils bici. Als que hi ha a les calçades la velocitat màxima és de 30 km per hora, i als carrils que hi ha a les voreres ha de ser de 10 km màxim. No en fa cas ningú. A la vorera de la Diagonal costat muntanya, entre Francesc Macià i Palau Reial -on hi ha dos carrils bici-, no hi ha cap usuari de patinet elèctric que compleixi la norma. Ho puc afirmar perquè passo a peu cada dia per aquest lloc i ho veig.

Anava a dir que ho pateixo, però no, afortunadament encara no he patit cap ensurt. Potser no trigaré gaire perquè amb aquests artefactes a prop (n’hi ha centenars a tothora i, després de Reis, seran milers), la seguretat del vianant no existeix. 

Participaciones de loslectores

Másdebates