Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"¿Què ha passat amb la bandera LGTBI a la Festa Major de Pubilla Cases a L'Hospitalet?"

Una bandera LGTBI en el Gaiexample de Barcelona.

Una bandera LGTBI en el Gaiexample de Barcelona. / SERGI CONESA

L'associació L'Horgull ha fet circular un comunicat en què denuncien uns fets de tall homòfob per part de d'una regidora de l'Ajuntament. Al darrer ple municipal, el regidor d'ERC Xavier Mombiela preguntava a l'equip de govern, encapçalat per Núria Marín, per la retirada de la bandera irisada a la Festa Major de Pubilla Cases. Tot apunta que aquesta petició tan poc adient fou a proposta de la regidora Lola Ramos qui, en ser interpel·lada, no va oferir cap mena de resposta, com tampoc ho va fer el PSC.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La veritat és que em sorprèn molt i malament. Per diferents motius: primer, pel silenci mostrat per part del Govern de L'Hospitalet, com si el fet de retirar una bandera amb l'Arc de Sant Martí fos un tema menor; segon, perquè això casa molt poc amb els valors socialistes i amb la tradició LGTBI d'un partit de gent com el ministre Iceta, que, de fet, dissabte passat era present a la carrossa de la Pride de Barcelona. Tercer, perquè en un moment de regressió dels drets i les llibertats personals, qualsevol petit gest emparat des d'una institució contribueix notablement a eixamplar la diferència, l'odi i el greuge vers els col·lectius que són discriminats per raó de sexe, raça o religió.

Em pregunto què deu pensar Iceta del que passa al seu gran bastió. Com pot ser que a la segona ciutat de Catalunya, l'equip de govern mostri aquest recel pel col·lectiu LGTBI? L'alcaldessa Núria Marín hauria de fer rectificar la regidora Ramos i apagaria un foc amb aquesta comunitat, que de nou veu com a L'Hospitalet sempre s'arriba a destemps en matèria de drets LGTBI. Els colors són colors. L'odi és invisible, però és latent. I perillós. Farien bé de rectificar; ni que fos pel vot, el qual aquest humil veí canviarà al 2023 si res no ha canviat llavors.

Participaciones de loslectores

Másdebates