Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Al Parlament de Catalunya, jo proposo, tu boicoteges"

Hemiciclo del Parlament de Catalunya.

Hemiciclo del Parlament de Catalunya. / Europa Press

El Parlament de Catalunya està vetant certes propostes de millora per a les persones amb diversitat funcional pel sol fet de que venen de partits de color diferent a la majoria. Com hi ha moments on es barregen projectes ideològics, demagògics amb temes reals, fan que la resta posin un 'cordó sanitari' bloquejant absolutament tot, amb el perjudici final per les persones que haurien de ser les receptores dels beneficis de les propostes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Igual que per ser funcionari cal conèixer la Constitució i altrs decrets legislatius, qui es dedica a la política també les hauria de conèixer, i saber que en temes de diversitat funcional o discapacitat hi ha un seguit de lleis que regulen l’igualtat d’oportunitats, la protecció, la no discriminació, l’accessibilitat universal, l’autonomia personal... des de nadons a gent gran, des de l’escola, a la feina, la llar, etcètera (articles 9, 10, 14 i 49 de la Constitució; el Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre; el Reial Decret Llei 6/2020, de 10 de març...).

Els polítics provinents dels sectors sanitat, educació, universitats, drets socials, judicatura, laboral, vivenda són els que millor poden saber les mancances i incompliments existents i fer labor didàctica amb els dels seu grup, intentant que millorin les condicions existents per a la gent, amb especial esment i protecció a les persones amb temes de salut mental; els d’alta complexitat (patologies duals, conductuals) i autisme, els grans oblidats i un dels més vulnerables, amb menys accès a ajudes (escola), feina pública, vivenda tutel·lada, i amb més atur (90%)i que, a més, sempre depenen de les revisions de discapacitat que faci l’inspector de torn perquè tinguin opció a accedir a totes les ajudes que per llei els pertocaria.

Perquè hi hagi igualtat d'oportunitats real amb la gent amb diversitat funcional, temes de salut mental, autisme, etcètera, no han d’existir colors polítics, sinó cert sentit de responsabilitat, autoexigència i empatia.

Participaciones de loslectores

Másdebates