Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Overbooking' de primera classe

Un avión Airbus A350-900ULR de Singapor Airlines.

Un avión Airbus A350-900ULR de Singapor Airlines. / AFP

El diumenge dia 9 de desembre, com molta altre gent, tornava del pont en el darrer avió des de Lisboa per tal d’aprofitar els 4 dies de festa, i en arribar a l’aeroport ens van comunicar que hi havia overbooking i que sobraven 15 persones que no podien tornar en aquell vol.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En principi els de la línia aèria TAP havien fet una preselecció de gent que no podia tornar, ningú sap amb quin criteri, però, com és lògic, els afectats es van queixar, ja que gairebé tothom treballàvem el dilluns.

Aleshores van começar a negociar un per un, oferint diners i una nit d’estada a Lisboa, però sense assegurar l’hora del vol que els oferirien. Quan va estar tot canviat per vols del dia següent, canvi de maletes ja facturades, etc. vam poder embarcar i marxar, evidentment molt més tard del previst. Segons tinc entès, això és legal i es pot fer.

El que jo personalment crec que no pot ser és que a la zona de business -businessels seients del mig estaven buits- no es puguin utilitzar, no fos cas que algú s’enfadi. Crec que si als senyors de buisness se’ls proposa i se’ls abona la diferència que han pagat, unes quantes persones més podrien haver viatjat. Aquí sí que cal que es revisin els protocols.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates