Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El nostre sistema de protecció de la infància està molt qüestionat i necessita una reforma urgent"

Mi hija quiere demandar a la DGAIA

Mi hija quiere demandar a la DGAIA

El Congrés dels Diputats ha aprovat la Llei de protecció a la infància enfront de la violència, l'anomenada 'Llei Rhodes'. És una bona notícia i un important pas endavant, però només el primer. El nostre sistema de protecció de la infància i l'adolescència està molt qüestionat i necessita una reforma urgent. Aquesta llei aborda bàsicament una de les violències, la relacionada amb els abusos sexuals. Però no aborda, per exemple, la violència institucional, la que el sistema exerceix cada dia contra milers de famílies a les quals retiren els seus fills sense cap tipus de control judicial. Volen evitar un dany i en generen un altre encara més gran.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Cal continuar amb la reforma del nostre sistema per fer que de veritat ajudi a les famílies. Diners n'hi ha, perquè ara un menor ingressat en un centre costa més de 4.000 euros al mes. Falta voluntat política per qüestionar un sistema complex, amb molts interessos, amb massa vicis del passat.

Tant de bo aquesta Llei sigui el primer pas per una profunda reforma del sistema.

Participaciones de loslectores

Másdebates