Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Barcelona necessita un nou Eixample que adapti al s. XXI el seu esperit inicial"

Vista aérea del Eixample.

Vista aérea del Eixample. / AJUNTAMENT DE BCN

Xavier Riu Sala

La trama Cerdà ha facilitat que centenars de milers de cotxes travessin cada dia la ciutat per l’Eixample, tants com per les Rondes! Paradoxalment, ha resultat ser la més eficient “autopista” urbana... però era aquesta la idea original? S’oblida sovint que quan Cerdà la va dissenyar, el cotxe ni s’havia inventat. Va dibuixar carrers amples per superar la insalubritat dels carrers estrets de la ciutat murallada, que començava a industrialitzar-se. Avui hi ha constància científica del greu problema de salut que tenim de nou amb la contaminació (les dades són molt preocupants) i també una major sensibilització social que va en augment, que ja no es resigna i exigeix un canvi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Vol dir això que l’Eixample ha de deixar de ser el centre i el gran interconnectador de la Barcelona real, metropolitana? No, només que no podem pretendre fer-ho cadascú amb el nostre vehicle privat, que s’ha d’utilitzar només quan és imprescindible. Igual que a cada edifici compartim l’ascensor, perquè seria molt poc eficient dedicar tant d’espai per fer un ascensor per a cadascú, l’Eixample del segle XXI seguirà interconnectant la metròpoli, però amb el transport públic de la xarxa ortogonal de bus reforçada i l’ampliació del Metro i del Tramvia. I sempre hi ha els que a casa fan salut pujant a peu... que a nivell de ciutat són majoria i caminen i van en bicicleta.

L’altre guany d’aquest nou Eixample que va recuperant l’esperit inicial, és sobre l’ús de l’espai públic. La cinquantena d’interiors d’illa recuperats van en la línia de les illes de cases ('mançanes') dissenyades per Cerdà. Però calia fer un salt d’escala. Els nous eixos verds crearan -als seus encreuaments- autèntiques places, ajuntant quatre illes de cases per fer una 'superilla' i guanyant molt d’espai per a usos de la ciutadania, així com reforçant l’aposta inicial pel comerç de proximitat a les plantes baixes dels edificis. No en fem una batalla partidista, si us plau, i millorem tot el que calgui aquesta gran transformació!

Participaciones de loslectores

Másdebates