Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La nostra empatia vers la immigració

Dos hermanas somalís a las que denegaron el acceso a EEUU tras el veto migratorio de Trump son recibidas por su madre en el aeropuerto de Chantilly, Virginia,

Dos hermanas somalís a las que denegaron el acceso a EEUU tras el veto migratorio de Trump son recibidas por su madre en el aeropuerto de Chantilly, Virginia, / EFE / SHAWN THEW

Les nostres actituds en les relacions amb les persones immigrades són moltes i molt diverses, difícils de classificar i més d'enumerar. Però hi ha un denominador comú, el qual, en menor o major grau, hauria de formar part sempre en la seva valoració: l'empatia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Si tots interpretem la paraula empatia com a sentiment que considera, analitza, valora i jutja la circumstància personal de les persones amb què tractem i les compara amb la nostra situaicó, tenim la comprensió personal molt avançada.

La clau està en que els immigrants són éssers humans com nosaltres, que busquen l'oportunitat de viurer com nosaltres, ja que a la terra d'on venen els ha estat impossible per diverses raons. És el mateix cami empres pels nostres avantpassats, fa cinc segles, fa cent anys o en fa trenta.

Pensem-hi i el nostre tracte amb els immigrants continuarà sent possiblement, entre respectuós o distant, pero del resultat de la nostra actitud empàtica, en sortiran ciutadans de perfils convivencials bàsics, adaptables a la nostra societat.

Participaciones de loslectores

Másdebates