Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Normalitat al servei de Rodalies"

Vagón lleno de pasajeros de Rodalies.

Vagón lleno de pasajeros de Rodalies. / El Periódico

Dinou de gener del 2023, torno a fer tard a la feina. No m'he adormit ni tampoc m'he entretingut amb el cafè. Simplement, he confiat en el transport públic de Rodalies (R4) operat per Renfe.

Com cada dia, consulto la informació al Twitter de @Rod4cat, i com cada dia publiquen el missatge de ''normalitat al servei''. Què entenem per normalitat? Retards de més de quinze minuts? Trens anunciats a les pantalles que s'esfumen qui sap on? Horaris desfasats? Reducció de combois? Personal de l'operadora que no poden donar cap explicació a les sistemàtiques anomalies del servei?

Sempre he estat partidari de fer servir el transport públic i continuo pensant el mateix, tot i que estic convençut que mereixem un servei més eficient. Mirar pel benestar del planeta també implica establir i promoure mitjans de transport col·lectius amb garanties, amb els que puguis confiar, sense por a fer tard o pitjor encara, a haver de buscar una alternativa privada.

Al final, em sembla que hauríem de cuidar més a les persones i el transport públic. Sols així afavorirem la conservació de l'entorn més immediat i el benestar del planeta.

Participaciones de loslectores

Másdebates