Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Nocturnitat i traïdoria en l'eliminació del batxillerat nocturn"

Aula de bachillerato en un instituto barcelonés.

Aula de bachillerato en un instituto barcelonés. / Ferran Nadeu

Recentment el Departament d’Educació ens comunicava la seva voluntat d’eliminar el nostre batxillerat nocturn a l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. Es justifiquen en una discutible baixa prematrícula i que som un règim a extingir. De fet, en els darrers anys ja s’ha forçat el tancament d’un 40% d’aquests centres i proposen com a única alternativa l’IOC (Institut Obert de Catalunya), el batxillerat 'on line', suposadament més barat que el nostre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Considerem aquesta decisió arbitrària i profundament deslleial. No entenem les formes, cap actuació prèvia del Departament per copsar la nostra realitat, ni el moment, en un any extremadament complicat, a menys d’un mes per acabar el curs i aprofitant una etapa de canvis importants en la nostra direcció.

L’educació 'on line' ha de ser una eina formadora més, però darrerament tots hem patit les enormes limitacions que presenta aquest model. Els nostres alumnes necessiten el nocturn no només per qüestions horàries, també pel 'feedback' immediat, l’acompanyament i la socialització que només pot aportar la presencialitat. Cada cop ens arriba més alumnat vulnerable: fracassos previs al diürn i a la pròpia IOC, situacions personals difícils... i tenim una taxa molt elevada d’alumnat d’origen immigrant: furtar a aquests alumnes el nocturn s’acabarà traduint inexorablement en fracàs escolar.

Avancem plegats cap a una educació més social i democràtica o prioritzem l’economia?

Claustre de professors de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell.

Participaciones de loslectores

Másdebates