Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Hem vist que podíem viure només amb el estrictament necessari"

Una familia hace ejercicio en casa durante el confinamiento, en Madrid el 16 de abril.

Una familia hace ejercicio en casa durante el confinamiento, en Madrid el 16 de abril. / DAVID CASTRO

Sant Agustí deia: "pobre no és el que menys té, sinó el que necessita infinitament més per a ser feliç". La majoria de persones busca la felicitat en coses externes com viatges, cases i cotxes, però la felicitat no existeix en la possessió material. De fet, la felicitat prové d'altres llocs diferents que no tenen res a veure amb les coses materials, doncs allò que fa que siguem feliços no té un valor material, sinó més aviat emocional, espiritual i fisiològic.

Entretodos

Omplim tant les cases d'objectes innecessaris que ens oblidem d'aquelles coses sense les quals no podríem viure: una bona salut anímica i física, les relacions personals, la família, i les coses de necessitat bàsica com el menjar i l'aigua. Aquests dies de confinament molts de nosaltres ens hem adonat que havíem reduït tot el que no fos el més bàsic i necessari, i sorprenentment hem vist que podíem viure perfectament només amb el estrictament necessari, però malauradament la societat materialista en la qual vivim ens tornarà a envoltar d'aquesta vida consumista i estressada a la qual estem sotmesos.

Necessitàvem parar, reflexionar, sentir-nos bé en la tranquil·litat de casa nostra, lluny de l'estrès al qual estem sempre sotmesos. Les mateixes xarxes socials mostren una realitat virtual que només ensenya allò que ens agrada, allò que mostra una felicitat irreal només per aparentar riquesa i felicitat que moltes vegades només és una il·lusió, que té molt a veure amb la nostra percepció de la perfecció. Només ensenyem una part de la vida, ocultem els problemes reals perquè volem que els altres vegin la part positiva de les nostres vides, però la realitat és diferent. Aquests dies de confinament hem viscut unes quantes realitats: els pares hem fet de mestres, hem fet teletreball, hem cuidat de la llar i de la gent gran. Hem vist com moria molta gent i com desapareixia el món segur que coneixíem. Per ser feliç només ens cal respirar, alimentar-nos, estimar i gaudir de les coses senzilles de la vida.

Participaciones de loslectores

Másdebates