Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La nit és insegura per les noies, però també per als nois

Un grupo de jóvenes hacen botellón en la zona de ocio nocturno de Mataró.

Un grupo de jóvenes hacen botellón en la zona de ocio nocturno de Mataró. / JOAN PUIG

Quan surto de nit la meva mare sempre em dóna els mateixos consells: "No et passis amb la beguda, vigila el teu got que t'hi poden posar drogues, si vols vinc a buscar-te, però sobretot no tornis sola". L'augment de la inseguretat a Barcelona és una realitat, especialment per a les noies. Tots hem sentit casos on la noia ha sigut violada, amenaçada o, fins i tot, trobada sense vida.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No obstant això, dissabte passat em vaig adonar que els nois tampoc no se senten segurs de nit. En sortir d'Opium, una discoteca de la Vila Olímpica, cap a les cinc del matí, la meva amiga i jo ens dirigíem cap al metro. Al cap d'una estona un noi jove se'ns va apropar. La nostra primera reacció va ser posar-nos tenses i no mantenir contacte visual. El que ens va sorprendre és que el noi només ens va demanar, tímidament, si podia caminar al nostre costat fins a la parada.

Això em fa reflexionar sobre el fet que les noies caminem de nit amb molta inseguretat i desconfiança, però que els nois també tenen por de trobar-se sols de matinada. La nostra conversa va ser breu, però els tres vam tenir la sensació que aquella nit ens vam ajudar mútuament.

Participaciones de loslectores

Másdebates