Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'experiència d'haver de fer nit a l'AP-7

Miembros del Tsunami Democràtic, el miércoles pasado, durante el bloqueo de la AP-7 a la altura de Girona. 

Miembros del Tsunami Democràtic, el miércoles pasado, durante el bloqueo de la AP-7 a la altura de Girona.  / REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Al voltant de les 18.15 hores del 12 de novembre vàrem haver d'aturar el nostre vehicle a l'AP-7 pel tall de l'autopista. Nosaltres anàvem a buscar a la nostra filla. Ella va en cadira de rodes. Vam sol·licitar ajuda per a atendre-la. Les barricades estaven fetes per material d'obra i per matolls i arbres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Cap a les 19.00 hores arribà la policia. Cap a les 22.00 hores la policia va marxar de l'indret. L'acte reivindicatiu va durar fins a les onze de la nit. Va ser un bon acte d'expressió popular. Algunes persones es quedaren. Moltes marxaren. Quan els veia marxar em preguntava per què ells se'n podien a anar a casa seva i les persones 'atrapades' no podíem?

Vora les sis del matí vaig apropar-me a una de les moltes fogueres. Els vaig preguntar si havien valorat la situació de persones com la meva. Un jove em va dir: "Vosaltres, els grans, heu fracassat en el diàleg i ara hem sortit els joves". Té molta raó. El que vivíem allà és conseqüència del fracàs del diàleg i de la capacitat de trobar solucions. 

Ara bé, crec que aquests fets no estan en la línia del pacifisme català, de la "no violència". Els vaig proposar trobar solucions. Em varen contestar: "Fem el que ens diuen". Qui? Em varen contestar que no els coneixien. Als que ho dirigeixen els dic que és positiva la força dels joves, la força de les persones, i els sol·licito que trobin vies d'un bon saber fer català per a aconseguir el ple exercici dels drets i llibertats. Aquestes vies existeixen.

M'hauria agradat veure-hi una grossa pancarta amb els empresonats i exiliats per la reivindicació democràtica catalana. Agraeixo l'atenció rebuda de joves voluntaris que ens preguntaren si volíem quelcom per a menjar o per a beure.

Participaciones de loslectores

Másdebates