Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Necessitem referents catalans a les xarxes socials"

Unos jóvenes se fotografían en los accesos al Camp Nou.

Unos jóvenes se fotografían en los accesos al Camp Nou. / Joan Cortadellas

Són molts els lingüistes que alerten que el català és una llengua en procés d'extinció. Som els mateixos catalans els que l'estem matant, especialment nosaltres, els joves. Des de fa anys les xifres mostren una pèrdua constant de catalanoparlants, dada que s'accentua significativament en les poblacions més joves. És a partir d'aquí que ha nascut una preocupació i moviment constant per la normalització de la llengua.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els creadors de tendències -per no emprar termes anglòfons- han aconseguit obrir una escletxa d'esperança en l'òrbita de les xarxes socials en un intent de copsar l'atenció dels més joves i adolescents. Tot i semblar irremeiable la pèrdua del català, sembla que projectes que difonen la llengua a les xarxes, com la plataforma d’Adolescents iCat o Canal Malaia, ens porten per bon camí; però falten, a més de creadors que l'impulsin, catalanoparlants que el consumeixin. És per això que convido als joves que m'estan llegint a viure i parlar en català, tant fora com dins la pantalla.

Participaciones de loslectores

Másdebates