Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Necessitem comptar amb la ciutadania per establir xarxes de relacions socials"

Dos jubilados en un parque de Barcelona.

Dos jubilados en un parque de Barcelona.

El passat dilluns 17 de gener, en José María Torras va escriure una carta sobre la soledat no desitjada i la necessitat de reflexionar-hi per evitar la deshumanització. La soledat no desitjada no és un fenomen nou, però certament la pandèmia ha incrementant aquest sentiment. El fenomen no és exclusiu de les persones grans, que amb l’edat perden el contacte amb altres persones i troben a faltar tenir companyia, sinó que també la pateixen persones joves que, malgrat estar sempre connectats virtualment, són un dels col·lectius que afirmen patir més el sentiment de buidor que genera la soledat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com diu el José María, és important reflexionar sobre la soledat indesitjada, sensibilitzar la ciutadania i desestigmatitzar a aquelles persones que la pateixen. Però també cal impulsar polítiques no només que atenguin a aquelles persones que se senten soles, sinó (i més important) prevenir la soledat no desitjada a través de la promoció de les relacions socials.

Cal impulsar els espais de trobada que incentivin els vincles afectius i aconseguir una societat més cohesionada. A Barcelona hem impulsat l’Estratègia municipal contra la soledat (disponible a https://barcelona.cat/soledat) i necessitem comptar amb tota la ciutadania, per tal de fer possible que tots disposem d’una xarxa de relacions socials que permeti viure amb plenitud la vida en un entorn urbà.

Participaciones de loslectores

Másdebates