Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La difícil promoció de la música clàssica"

La soprano Julia Lezhneva y Dani Espasa, con la OBC, saludan en la clausura del Festival Mozart en el Palau de la Música el pasado mes de julio.

La soprano Julia Lezhneva y Dani Espasa, con la OBC, saludan en la clausura del Festival Mozart en el Palau de la Música el pasado mes de julio. / May Zyrcus

Jaume del Álamo

Un estudi fet per l'associació catalana d'intèrprets de música clàssica i la Universitat de Barcelona ens diu que a Catalunya hi ha una greu mancança de promoció musical. Des de fa setze anys al poble d'Estac (Soriguera, Pallars Sobirà) organitza un cicle de concerts de música clàssica de petit format. Estac és un poble d'alta muntanya on només hi viuen de manera permanent unes 30 persones.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Aquests concerts són d'iniciativa privada, els grups de música de cambra que participen són contractats a la Fundació del Conservatori del Liceu. És a la tardor quan s'organitza aquest festival, l'entrada és lliure i gratuïta, no tenim cap altra aportació econòmica pública, tampoc tenim espònsors, Aquest últim any, l'Ajuntament de Soriguera ens ha donat un petit ajut de 100 €

La idea de muntar aquest petit festival va ser per poder promocionar nous talents emergents que, després d'anys de sòlida formació, volen començar a tenir contacte amb el públic. S'intenta que els concerts siguin educatius, didàctics, formatius, que el públic assistent es pugui endinsar en un món tan emocionant com es el de la música.

Cada any, quan arriba el moment, s'intenta que els mitjans de comunicació se' n facin una mica de ressò. En 16 anys, només algun cop aïllat un programa de ràdio ha donat notícia d'aquesta activitat. Fora d'això, res de res.

Com aorganitzador d'aquests concerts, vaig creure que molts ajuntaments de petits pobles podrien afegir-se a aquesta iniciativa i que, contactant amb les diferents escoles de música professional, amb un pressupost mòdic podrien fer que la cultura musical arribés a molta gent. No ha estat així.

Participaciones de loslectores

Másdebates