El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Museu del Calçat: una altra víctima del preu del lloguer

Eulàlia Isabel Rodríguez PitarqueTorroella de Montgrí

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Martes, 8 de diciembre del 2015 - 11:55 h

A la plaça de Sant Felip Neri, fins al dia 15 de novembre, hi havia el Museu del Calçat. Un altre cop, doncs, tanca un altre establiment de tota la vida, aquest també emblemàtic per ser un museu únic, peculiar i singular. Aquí hi havia la Casa del Gremi dels Sabaters, oberta l'any 1870. El museu va ser obert l'any 1970.

Tots els que l'havíem visitat no crec que el puguem oblidar. No serà el mateix veure les peces en un altre museu. El seu emplaçament, el mateix museu, amb les pintures que tenia, la sala de l'entrada i la sala gran on hi havia els prestatges amb tots tipus de calçat històric  i altres peces relacionades amb la seva història no es podrà substituir per enlloc més. L'evolució del calçat s'explicava des del segle XVIII fins avui, amb sabates de diferents èpoques, altres peces de roba i complements, així com amb documents varis tals com fotografies antigues.

Sí que és veritat que era un museu petit; d'aquí venia, però, el seu encant, ara que ens venen aquests museus mastodòntics. Tenia un aire de segle passat que amb les pedres del seu voltant era ideal. L'amabilitat del senyor que explicava peça per peça era extraordinària. En coneixia molt bé tots els detalls, inclosa l'autoria de totes les pintures que decoraven l'entrada. T'oferia la visita guiada per ell només entrar i a aquells que acabaven de fer-ho, els aclaria que aquella sabata gegant que veien era la sabata més gran del món.

Novament ha estat el preu del lloguer qui s'ha emportat una petita part del barri gòtic de la ciutat. Caldrà ara veure que posen en aquest espai. Tot fa pensar que res semblant al Museu del Calçat que hem perdut tots. Més mediocritat dins l'ambient amb tota seguretat.

Participaciones de los lectores

Camareros y cuidadores en Sabadell

Elisabet Vila López Vacarisses

¿Por qué no tengo derecho a cobrar por toda mi vida laboral?

Mario Martínez Barcelona

Dimisiones por conocer a un corrupto o haber comido con él

Felipe Pajares Ladrero Málaga

Les necessitats de l'institut de Viladecans Josefina Castellví

Enrique Atencia Frendo Viladecans

La proliferación de urracas en el área metropolitana de BCN

Mireia Bonich Aranda Viladecans

¿Por qué los gatos no tienen los mismos derechos que otros animales?

Lorena Reina Olmedo Martorell

El extralimitado discurso del rey

Manuel Ruiz Martín Barcelona

Hace más de un año que el rey de España, Felipe VI, pronunció un famoso discurso que aún colea.... Seguir leyendo

Els municipis catalans oblidats en l'abaratimen del transport públic

Gemma Munté Sant Cugat del Vallès

Alcohol en la carretera: ¿cuándo serán seguras nuestras carreteras?

Elisabet Vila López Vacarisses