Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Museu del Calçat: una altra víctima del preu del lloguer

A la plaça de Sant Felip Neri, fins al dia 15 de novembre, hi havia el  Museu del Calçat.Museu del Calçat Un altre cop, doncs, tanca un altre establiment de  tota la vida, aquest també emblemàtic per ser un museu únic, peculiar  i singular. Aquí hi havia la Casa del Gremi dels Sabaters, oberta  l'any 1870. El museu va ser obert l'any 1970.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tots els que l'havíem visitat no crec que el puguem oblidar. No serà  el mateix veure les peces en un altre museu. El seu emplaçament, el  mateix museu, amb les pintures que tenia, la sala de l'entrada i la  sala gran on hi havia els prestatges amb tots tipus de calçat històric  i altres peces relacionades amb la seva història no es podrà  substituir per enlloc més. L'evolució del calçat s'explicava des del  segle XVIII fins avui, amb sabates de diferents èpoques, altres peces  de roba i complements, així com amb documents varis tals com  fotografies antigues.

Sí que és veritat que era un museu petit; d'aquí venia, però, el seu  encant, ara que ens venen aquests museus mastodòntics. Tenia un aire  de segle passat que amb les pedres del seu voltant era ideal.  L'amabilitat del senyor que explicava peça per peça era  extraordinària. En coneixia molt bé tots els detalls, inclosa  l'autoria de totes les pintures que decoraven l'entrada. T'oferia la  visita guiada per ell només entrar i a aquells que acabaven de  fer-ho, els aclaria que aquella sabata gegant que veien era la sabata  més gran del món.

Novament ha estat el preu del lloguer qui s'ha emportat una petita  part del barri gòtic de la ciutat. Caldrà ara veure que posen en  aquest espai. Tot fa pensar que res semblant al Museu del Calçat que  hem perdut tots. Més mediocritat dins l'ambient amb tota seguretat.

Participaciones de loslectores

Másdebates