Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La mort de la directora de cinema Agnès Varda

Agnès Varda, el pasado febrero.

Agnès Varda, el pasado febrero. / EFE / ADAM BERRY

Ha mort la directora de cinema Agnès Varda, coneguda sobretot per l'obra 'Els espigoladors i l'espigoladora', de l'any 2000. Va ser precursora de la Nouvelle Vague. Amb la càmera va tractar temes bàsics de la societat com el món de les dones i dels marginats. També va reflectir aspectes socials i ecològics, entre d'altres. I ho feia amb un llenguatge cinematogràfic propi que omplia les sales d'emocions.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El documental 'Cares i llocs' (2017) es va projectar l'any passat a les nostres sales de cinema. Explica com havia treballat amb un artista jove. Mostra el procés creatiu des de l'inici quan es té una idea, fins a l'obra final quan ja està acabada. A través dels diàlegs i de l'acció es veu la personalitat de la cineasta. El títol fa referència als retrats de les persones que simbolitzen cada paisatge. Els dos artistes fan un viatge per diferents poblacions franceses que reflecteixen en cada creació retratant els seus habitants. Cares anònimes de llocs no gaire coneguts que gràcies a l'art prenen consciència de la seva importància i rellevància.

Participaciones de loslectores

Másdebates