Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Mil dones que la societat vol amagar a les segones pàgines dels llibres"

Mujeres y precariedad.

Mujeres y precariedad.

Ana Ramírez Llaràs

Qui ha patit i està patint més les conseqüències de la covid-19 a la nostra societat? Qui ha dedicat més temps a la cura dels seus familiars malalts? Qui té la situació més precària laboralment? Quin col·lectiu majoritàriament no té ajuts socials, perquè no està donat d'alta a la Seguretat Social? Qui ha dedicat més hores a les tasques domèstiques? Qui ha patit més acomiadaments? Qui ha dedicat més hores a la cura dels fills? Qui pateix més violència domèstica?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La dona, sempre la dona. I només per ser dona? No, no sols per ser dona, sinó per viure a una societat injusta que s'aprofita de la seva fragilitat, que per ser mare la va relegar a la segona categoria. I així, per la força bruta i recolzant-se en lleis, van tancar i encara ara volen tancar les portes a què la dona tingui els mateixos drets i oportunitats socials que l'home i es pugui desenvolupar.

La dona com ser social que és, a més d'intel·ligent, ha lluitat i segueix lluitant per la defensa de la igualtat en aquesta lamentable societat masclista, perquè una societat masclista només pot desencadenar enuig, foscor i patiment.

Ara, avui i sempre les mestresses de casa, mare, filles, veïnes, filòsofes, polítiques, pintores, científiques, professores, sanitàries, sociòlogues, antropòlogues, escriptores; mil dones que la societat vol amagar a les segones pàgines dels llibres. Dones amb la fortalesa de qui sap que té la raó es van moure i no deixaran mai la seva lluita. I em pregunto: per què aquesta por? Per què aquesta societat masclista s'esforça tant en què la dona no tingui el mateix dret? Potser és per culpa del temor d'acceptar que ells són el sexe dèbil, i per defensar-se decreten lleis o normes que, ajudats pels tribunals de justícia, fa que puguin mantindre els seus privilegis.

Participaciones de loslectores

Másdebates