Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els sous dels ajuntaments: "Alguna cosa no funciona"

El hemiciclo del Parlament de Catalunya.

El hemiciclo del Parlament de Catalunya. / ACN / GUILLEM ROSET

Seguint en la línia de la Núria Carreras, explico un fet que el podríem multiplicar per centenars. A un poblet del Maresme arran de mar en el primer ple es revisen els sous. Bé, per assistir a un ple mensual a partir de les 20 hores del vespre s'apuja la retribució de la persona assistent un 50 per cent. Si hi afegim la puja també de la sessió informativa que hi ha uns dies abans, només per aquests dos actes aquesta persona cobra la pensió mitjana d'un pensionista. Aquí encara falta el sou, les dietes, els extres, els suplements, els privilegis, etcètera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No ho vull demonitzar perquè part de l'oposició s'ha fet seu aquest crit i són partits ultres i indecents i ho instrumentalitzen, això no impedeix que sigui criticable.

Un treballador d'aquest municipi del sector comerç o serveis deu cobrar poc més que aquests dos actes mensuals, treballen tota la setmana a jornada partida i sense possibilitat de pagar-se un lloguer al poble. Alguna cosa no funciona. No pots ser que des del mateix Ajuntament s'apugin els sous.

Sobren càrrecs, sobren administracions, tot el sistema local, comarcal, provincial hauria de ser reformat. El més efectiu segurament seria tenir municipis grans i Generalitat; com a molt, municipis, reduint molt el nombre, comarques o entitats molt més grans, sis o set màxim, i Generalitat.

Tots aquests factors es mengen mots diners públics arribant la suma a xifres astronòmiques.

Participaciones de loslectores

Másdebates