Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"'Merlí', fora de to"

Amb gran sorpresa i enuig estic comprovant l'evolució de la sèrie de televisió 'Merlí', a Televisió de Catalunya. El curs anterior vaig seguir-la, i em va semblar, tot i alguns inconvenients, una aposta fresca i dinàmica per explicar la vida d'un grup d'estudiants en plena efervescència juvenil. De fet, algunes situacions em recordaven situacions reals que cada dia visc a classe, ja que sóc professor des de fa 20 anys.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Enguany, però, la línia que ha agafat em sembla absolutament fora de to. Només a tall d'exemple, en poc més de dos capítols de 30 minuts, es condensen diverses relacions sexuals de tot tipus de manera força explícita  (homosexuals, lèsbiques, heterosexuals, pansexuals..., com a mínim hi ha varietat), així com infidelitats entre diverses parelles. Clarament el centre del guió ha passat a ser aquesta temàtica.

Com a persona, pare i professor, arribo a un seguit de conclusions.

La primera, la realitat d'aquesta sèrie no és, afortunadament, la que trobem a les aules (qui estudiaria, llavors?). No estarem, però, empenyent d'alguna manera els nostres alumnes a imitar aquest model?

En segon lloc, la visió de la sexualitat que s'està promovent no em sembla la més correcta: hi ha una clara banalització de les relacions afectives, i la sexualitat no passa a ser més que una mena de joc. Només es veu el cantó "lúdic" de la mateixa, i no pas la profunditat i responsabilitat de les relacions d'un amor vertader.

Finalment, una petita estirada d'orelles a TV-3. Si us plau, el segell de qualitat ha estat sempre una de les marques d'aquesta cadena. En els últims anys percebo una davallada important, com a mínim en el canal principal de la casa, que la col·loca a l'alçada d'algunes cadenes privades que només juguen amb la morbositat i l'escàs esforç cultural de l'audiència. Si us plau, no ens tracteu d'aquesta manera!

 

Participaciones de loslectores

Másdebates