Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Hem d'establir un pla de futur per a la qualitat de l'aire en temps de la covid-19

Vista de Barcelona, con el cielo cubierto, desde Montjuïc.

Vista de Barcelona, con el cielo cubierto, desde Montjuïc. / Joan Cortadellas

És ben cert que actualment la població espanyola i també la majoria dels habitants de la Terra estem passant per moments difícils amb motiu de la pandèmia del coronavirus, i també per haver d'estar a casa en quarantena. Això és molt dur, però també hi ha bones notícies, com la reducció de la contaminació de les grans ciutats i dels països, i que la Terra està tranquil·la, perquè li havíem fet molt mal. 

Entretodos

En aquest sentit, sóc portaveu de l'Associació de joves pel futur, que estem ben segurs que podrem fer canvis. Principalment, crec que aquesta pandèmia ens està fent reflexionar molt, i per això hen de preparar un pla per al futur, i que, així, el canvi climàtic no pugui suposar-nos grans problemes.

I per això demanem que, ara que els càlculs científics i les imatges dels satèl·lits són molt clares, hem de fer el canvi. Si observem algunes comparatives de la contaminació a ciutats abans de la pandèmia i actualment, veiem que hi ha un gran canvi, però no podem permetre que el futur sigui pitjor, perquè si no cuidem al medi ambient quan acabi la pandèmia, ens crearà molts problemes.

Molts estudis científics han confirmat que la contaminació pot incrementar el 15% la mortalitat de la Covid-19. I per això demano que el Govern prengui mesures, com avisar a les indústries de cotxes que no passin d'un límit les emissions de CO2, o que les centrals nuclears o tèrmiques que contaminin es puguin reemplaçar per les energies renovables. I, finalment crec i espero que tots junt puguem reduir l'impacte del canvi climàtic i que els governs mundials puguin fer tot el possible, però deixant de posar en primer lloc l'economia, una decisió que és el principal enemic dels humans i també de la natura.

Participaciones de loslectores

Másdebates