Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Matança a EEUU: ¿Fins quan haurem de suportar aquest horror?"

Una mujer sostiene la foto de Nevaeh Bravo, una de las jóvenes que resultó muerta en el tiroteo de Texas, durante una ceremonia en memoria de las víctimas en Uvalde, Texas.

Una mujer sostiene la foto de Nevaeh Bravo, una de las jóvenes que resultó muerta en el tiroteo de Texas, durante una ceremonia en memoria de las víctimas en Uvalde, Texas. / AFP / ALLISON DINNER

La matança d'Uvalde (Texas, EUA) s'uneix a les de Buffalo, més recent, Columbine, Sandy Hook, Parkland... Queda clar que no és un fet aïllat i que ha colpejat les institucions educatives dels Estats Units al llarg de la seva història recent. Sembla provat, segons les estadístiques, que els atacs amb armes de foc a les escoles han augmentat al 2021. Segurament, les conseqüències post-pandèmia hi tenen a veure.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però que pot portar un adolescent a cometre un crim tan brutal com l'assassinat de 19 persones , entre alumnes i mestres? A part de les lleis que permeten la tinença i ús d'armes de foc, basant-se en la segona esmena de la Constitució dels Estats Units aprovada al 1791 i que l'estat de Texas té una de les lleis més laxes al respecte, tal com hem apuntat abans, una de les causes podria ser les conseqüències sobre la salut mental de milers d'adolescents de les seqüeles provocades per la pandèmia.

A banda d'aquest fet, haurem d'investigar les causes socials, psicològiques, mentals que han provocat que un adolescent de 18 anys causés aquesta massacre i que ni les autoritats educatives, sanitàries o de serveis socials van saber detectar/diagnosticar la conducta d'aquest adolescent. Un jove que també ha estat una víctima d'un sistema hipòcrita i cínic que no inverteix en salut mental i prevenció, però que és capaç de mantenir lleis pròpies del salvatge Oest i impròpies d'una societat moderna i democràtica. No sé què més ha de passar perquè els ciutadans dels Estats Units s'adonin que la combinació de polítiques neoliberals, absència de polítiques serioses de prevenció de malalties mentals i lleis que permeten l'ús d'armes de foc com si encara fossin pioners, provocaran noves matances, nous plors, noves ràbies, noves impotències, noves pèrdues de vides humanes...

Avui és un dia molt trist per a totes aquelles persones que ens dediquem a l'educació.

Participaciones de loslectores

Másdebates