Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Mala gestión de Renfe y ADIF en las estaciones del Maresme

Dijous al migdia, estació Ocata del Masnou. Les barreres del cantó del mar destrossades, no només la barrera sinó la mateixa màquina saquejada. Al cantó de la N-II la taquilla tancada i les portes obertes. No hi ha ni màquina expenedora ni taquilla. Tothom, dic tothom, passa sense pagar, no es poden ni marcar els bitllets. Una senyora ja gran, de les que mai es plantejaria no pagar un bitllet, diu: "Perquè ja he comprat un bitllet d'anada i tornada, que si no no pago. Mira com està tot, que ho treguin tot." Una altra noia amb bitllet, estava preocupada per no poder ni validar per si passava el revisor, una figura inexistent des de fa anys. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No és la primera vegada ni la segona que veig aquesta estació d'aquesta manera. No serveix de res reparar aquestes màquines si no hi ha ni vigilància ni control. Els que es volen colar es colen igual. La deixadesa d’ADIF i Renfe és per fer-s'ho mirar. A una estació com Premià, nova, amb un disseny horrorós i amb un pressupost altíssim, no para d'entrar gent sense pagar. Ni el taquiller ni ningú fa res, tothom mira a l'altra banda i els impagats van creixent dia a dia.

Molta gent ja ha entès que no cal pagar o pagar molt menys que el què pertoca. Servei dolent, massificació, incivisme. Jo també m'estic fent el plantejament d'aquella senyora.

Participaciones de loslectores

Másdebates