Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'ús masiu de la tecnologia, una de les poques coses positives de la pandèmia

Una profesora de P3 de una escuela privada de Barcelona da clases en línea a sus alumnos usando una aplicación de videoconferencias, el 29 de abril.

Una profesora de P3 de una escuela privada de Barcelona da clases en línea a sus alumnos usando una aplicación de videoconferencias, el 29 de abril. / EFE / ENRIC FONTCUBERTA

Una de les poques coses positives que ens ha deixat la pandèmia ha estat l'ús masiu que els ciutadans hem fet de les eines tecnològiques que a través de la xarxa i amb l'ordinador o el mòbil ens han permés comunicar-nos amb familiars i amics i comprar tot el que hem necessitat. Això ha estat vital per superar la tristor i l'aïllament que ens ha portat el confinament, sobre tot a la gent gran. Es evident que aquestes eines no s'han descobert ara i que ja s'utilitzaven, però molt menys, no hi havia tanta necessitat.

Entretodos

Capítol apart mereix la consolidació del teletreball, amb el que moltes empreses i treballadors han pogut paliar la no presència física i mantenir prou bé la productivitat i la presa de decisions. Queda clar que el teletreball ben organitzat pot reduir costos d'espai d'oficines i de desplaçaments dins la propia ciutat i avançar en la lluita contra el canvi climàtic, al reduir l'ús de l'avió a nivell internacional. Tampoc és una novetat perquè ja es feia servir, però la seva utilització a nivell mundial sí que ho és.

El disseny i la posta en marxa d'aquestes eines en els últims anys és un dels millors exemples de com la intel.ligència humana pot ajudar a millorar el món. Gates, Zuckerberg, Bezos, Jobs i d'altres han estat els visionaris.

Participaciones de loslectores

Másdebates