Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"¿Estem a Londres o a Barcelona? Bicis i patinets que circulen per l'esquerra"

Carril bici en la ronda del Guinardó.

Carril bici en la ronda del Guinardó.

Cada dia faig uns 12 quilòmetres en bicicleta elèctrica per Barcelona, però a vegades penso que circulo per Londres. Sempre intento circular pel carril bici que, encara que sempre reclamem més quilòmetres i millor senyalitzats, s'ha de reconèixer que s'ha fet un esforç en aquest sentit. Ara cal que els netegin més sovint i que es reparin els separadors de cautxú que els delimiten, ja que moltes vegades són un veritable perill perquè no estan ben fixats i envaeixen el carril bici.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però torno a la pregunta inicial: ¿estem a Barcelona o a Londres? Ho dic per aquest maleït costum i cada vegada més habitual de molts ciclistes i conductors de patinets elèctrics de circular per la seva esquerra, la qual cosa obliga a avançar-los per la dreta.

A vegades, quan hi coincideixo en un semàfor en vermell, els pregunto: "'Are you from London or the United Kingdom?'", que no siguin pas de Manchester, i jo preparat per respondre que aquí es circula per la dreta, però no, perquè em responen que són o viuen aquí... i en aquest precís moment, sense temps de descobrir perquè circulen per on no correspon, el semàfor es posa en verd i ell segueix per l'esquerra i jo per la dreta.

Acabo el dia sense saber si he circulat per Les Corts, Sant Antoni, Sant Andreu, Glòries i la Vila Olímpica o el metavers m'ha portat per Picadilly, Covent Garden o Trafalgar Square.

Potser caldria recordar les normes bàsiques de circulació i aprofitar també per regular els grups de turistes en bicicleta: l'altre dia vaig comptar un tour amb 15 bicicletes una al costat de l'altra, i darrera d'aquest grup un bici-taxi més ample que el mateix carril bici.

Participaciones de loslectores

Másdebates