Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La llibertat garanteix la democràcia i no pas a l'inrevés

Retirada de lazos amarillos en La Bisbal d’Empordà, la madrugada del 29 de agosto.

Retirada de lazos amarillos en La Bisbal d’Empordà, la madrugada del 29 de agosto.

Estem esperant... No sabem encara quin senyal o quin indici per veure la realitat política final, encara que sigui una possible simple previsió de l'horitzó real que ens espera a tots els catalans. En aquesta fase tot es converteix en escenografia teatral política de cara a l'opinió pública. I encara més si ho fitem a nivell de tot l'Estat espanyol. En aquest horitzó sempre ens esperen les eleccions, democràtiques, per anar sortint dels atzucacs polítics plantejats i fins a la propera ocasió.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els polítics espanyols sempre se senten recolzats o, si més no, pretenen acontentar la gran massa electoral espanyola de tot l'Estat (d'aquí la dependència per nombre de la voluntat política catalana en relació amb l'espanyola). Alguns d'aquests polítics, que tots coneixem, fins i tot inflamen la part de població amb certa animadversió envers Catalunya per aconseguir un rèdit electoral, lamentable. Tothom sap i sabem quin és l'única solució definitiva a l'atzucac de Catalunya i Espanya, però tenint com tenim el poder judicial, amb els comentaris reaccionaris i viscerals en contra dels independentistes catalans de molts dels jutjes que en formen part i que ara han estat publicats en els informes pertinents, el tema es complica i força.

La democràcia està en perill i la violència al carrer pot esclatar puntualment de forma inevitable en qualsevol moment (tant de bo m'equivoqui). La part més reaccionària de la història que tenim és la més interessada que això sigui així. D'aquí les provocacions de treure el que altres posen, brigades de gent amb la cara tapada (suposo que per vergonya o per mala fe), agressions per intimidar, etc.

A tots els jutges i a tota la classe política se'ls hauria de deixar clar només una cosa, una sola cosa (i encara que sigui en contra de la seva pròpia voluntat per ideologia política radical): "La llibertat garanteix la democràcia i no pas a l'inrevés". En el cas, molt previsible a dia d'avui, que no s'assumeixi el sentit d'aquesta frase, amb honestedat, de veritat i sense manipulacions interessades, només quedarà de nou una única via per aconseguir la llibertat i que malauradament no serà altra que la via unilateral (i que als representants d'Esquerra els tremolen les cames només de pensar-ho).

Participaciones de loslectores

Másdebates