01 jun 2020

Ir a contenido

"L'hem perdut de cop, com si se l'hagués empassat la terra"

Núria Fusalba Cortat

Servicio de medicina intensiva del hospital Vall d’Hebron.

Servicio de medicina intensiva del hospital Vall d’Hebron. / Ferran Nadeu

Les notícies confonen, i el sistema s'aprofita dels professionals sanitaris que ho mantenen en funcionament. Tot anirà bé! Després els aplaudim a les 8, consciència tranquil·la i a dormir, que un dia més és un dia menys, per a qui?
 Veure certs comentaris fereix als que hem perdut algú proper per aquest virus, o pel desbordament del sistema sanitari, o per ambdues coses. Hem tingut "sort", diuen, hem estat a dos dies del col·lapse... Al meu pare se li va negar fins a tres vegades accedir a una habitació d'un Hospital. Tres! No passava d'urgències, i tot i tenir símptomes evidents de covid-19, el van enviar, sol, en un taxi, cap a casa, a les 0:30! Mala praxi és poc. I el taxista, no es podia infectar?

I així, per sorpresa, el meu pare va arribar a casa, tan silenciós que l'endemà el meu germà se sorprenia que estigués a casa. Com podia ser? A l'hospital havien adreçat a casa a la mare i a ell. Els van dir que els trucarien per dir que feien amb el pare. Mentida. De què serveix atendre les recomanacions, si tot es basa en la falsedat? Es deia, quedem-nos a casa, els hospitals estan molt plens i no es poden desbordar amb casos menors, han d'estar pels casos greus. Davant una malaltia nova, com podem valorar si el que tenim són símptomes lleus o no tant? No han col·lapsat, no, enviant pacients amb símptomes clars a casa, sense fer-los cap prova, segur que no!

El meu pare tenia 79 anys, sí, però ajudava a casa, i molt. No era gens dependent, al contrari, els altres depeníem d'ell! Cuidava els nets, conduïa... vivia feliç, tranquil. L'hem perdut de cop, com si se l'hagués empassat la terra, sense haver-nos pogut acomiadar, amb tantes coses que li hauria volgut preguntar. No permetré que les estadístiques esborrin el seu nom: Màrius Fusalba Roqué, de Cal Mateuet. De sobte, un dia, em diuen que el meu pare va cap a Urgències. Ha tornat a casa, em diuen l'endemà. Tot va bé, doncs. Ens relaxem. Mentida un altre cop, no tot va bé, ni hi anirà.

Entretodos

Participaciones de loslectores

Másdebates