Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'Estat espanyol farà una política repressiva governi qui governi

Reunión entre Pedro Sánchez y Pablo Iglesias, en junio del 2017, en el Congreso de los Diputados.

Reunión entre Pedro Sánchez y Pablo Iglesias, en junio del 2017, en el Congreso de los Diputados. / DAVID CASTRO

Després de la moció de censura, molts catalans, tot i que no esperàvem gran cosa, pensàvem que potser els socialistes procurarien allunyar-se una mica de les polítiques repressives que ha portat a terme el PP darrerament. Sembla que no serà així.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Van caient falses idees una rere l'altra. Si algú encara pensava que la repressió i l'espanyolisme exacerbat era una política que seguien només alguns partits, ara queda ben clar el que molts de nosaltres feia temps que dèiem: és l'Estat espanyol el que ha seguit una política repressiva i la continuarà portant a terme sigui quin sigui el partit que governi.

I cal una redefinició de les esquerres. Veiem que els partits que s'autoanomenaven d'esquerres fan polítiques de dretes. I no em refereixo només a la no acceptació del dret de autodeterminació o de la llibertat d'expressió, sinó també a les polítiques socials que porten a terme.

Només cal recordar la darrera reforma de la Constitució, realitzada en un tres i no res per tal de poder aprovar mesures que de cap manera es podien considerar socials. I ara veurem què farà el PSOE amb les 16 lleis socials tombades pel Tribunal Constitucional. Continuaran maltractant tots els ciutadans de Catalunya com ha fet el PP fins ara?

I alerta, que a qui castiguen és a tots els catalans, votin el que votin i pensin el que pensin. Els votants socialistes algun dia s'adonaran que votant PSC s'estan tirant pedres a la pròpia teulada.

Els republicans ens hem de felicitar perquè que es vagi veient clarament quina és la postura de cada partit ens beneficia. Quan els socialistes parlin de federalisme, entendrem que es refereixen al nacionalisme espanyol que practiquen i els porta a mantenir la unitat d'Espanya costi el que costi. I quan parlin de les polítiques d'esquerres que porten a terme, pensarem en els drets socials que vulneren sense pensar-s'ho gens.

Les coses clares!

Participaciones de loslectores

Másdebates