Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol

Inicio del curso escolar en el instituto de secundaria Moisès Broggi de Barcelona.

Inicio del curso escolar en el instituto de secundaria Moisès Broggi de Barcelona. / FERRAN SENDRA

L’escola pública a Sant Feliu de Codines està de dol. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit reduir la plantilla de docents un any més, afegint-hi una reducció de personal d’administració que fa inviable el projecte educatiu de centre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta decisió ha provocat que l’equip directiu presenti la seva dimissió als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental. Tenim un projecte amb un alt compromís social, on la qualitat en l’ensenyament ha demostrat a pares i mares que una escola diferent és possible. En poques paraules, un projecte que ha fet possible, més enllà d’un currículum formatiu preestablert, la interiorització de la tolerància i el respecte a les diferències, així com l’eliminació total i absoluta de l’estigma dels alumnes pel fet de tenir alguna dificultat i/o tret diferenciador provinent d’alguna mitjana (per sota o per sobre) que han calculat altes instàncies.

Per altra banda, l’aposta pel projecte Escola Nova 21 ha permès trencar amb pràctiques educatives que es basen en la simple repetició i memorització de continguts. I aquest fet què ha permès? Nens feliços i amb un nivell de coneixements i d’adquisicions competencials que els farà capaços d’arribar allà on vulguin i de contribuir a construir una societat millor.

Les famílies donem suport a la decisió de la direcció i demanem poder seguir amb el projecte que ells van presentar, que és el que volem i hem escollit per als nostres fills i filles. Necessitem els 29 mestres i la jornada completa de l’administrativa de la nostra escola. 

Participaciones de loslectores

Másdebates