Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Les persones amb necessitats especials pateixin un doble confinament"

Un niño estudia en su hogar durante el confinamiento, el pasado 16 de abril.

Un niño estudia en su hogar durante el confinamiento, el pasado 16 de abril. / EUROPA PRESS / IÑAKI BERASALUCE

En l'últim mes i mig tots i totes hem escoltat i hem fet nostres termes com 'teletreball' i les classes via aplicacions de videotrucada. Però i què passa amb els alumnes amb necessitats educatives especials (NEE), que estan a les escoles inclusives? S'està fent un bon acompanyament educatiu i emocional d'aquests alumnes?

Entretodos

L'entitat nacional Plena Inclusió afirmava que molts alumnes amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns del neurodesenvolupament estaven aïllats del sistema educatiu; gairebé 69.000 alumnes es troben en aquesta situació. Això també es dona pel fet que moltes famílies d'infants amb diversitat funcional tenen un 25% menys de renta que el promig de renta nacional espanyola.

Sembla ser cada cop estem més estem en el món de les tecnologies, però no en trèiem prou rendiment ja que aquestes aporten molts beneficis en temàtica de diversitat, però com estem observant com a professionals educatius molts no n'estan preparats, sobretot a nivell metodològic.

I en l'àmbit laboral, què està passant amb les persones amb diversitat funcional que estan treballant en centres especials de treball o en empreses ordinàries? Just llegia l'altre dia un article del Dincat, que és la federació d'entitats que treballen a favor de la diversitat funcional a Catalunya, on s'explicava que perillen moltíssim llocs de treball.

Sembla ser que les persones amb necessitat de suport pateixin un doble confinament aquests dies. Potser aquesta situació ens farà reflexionar i millorar l'atenció i els serveis cap aquest col·lectiu, i no els invisibilitzem encara més.

Participaciones de loslectores

Másdebates