Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

No a les misses en honor de Franco

Jaume Pujadas Ras

A hores d'ara, la tolerància i la condemna dels actes contra la  humanitat haurien de ser les nostres raons de ser. Però de vegades els  fets superen la realitat. Que el dia 20 de novembre s'hagin convocat misses en honor de Francisco Franco (entre elles una Figueres que es va cancel.lar) és una mostra més de  la falta de respecte cap a la memòria històrica d'aquest país i un  insult cap a la democràcia.

La llibertat d'expressió és una de les virtuts de les societats  democràtiques modernes, on tothom és lliure d'expressar les seves  idees i de celebrar el que vulgui sempre que no perjudiqui als altres.  Però la llibertat d'expressió no pot encobrir segons quines coses i  cal condemnar enèrgicament les expressions antidemocràtiques.

Potser aquí el Tribunal Constitucional hi tindria alguna cosa a dir.  En uns moments en que la humanitat condemna els crims contra les  persones i les atrocitats del passat, no es poden celebrar segons  quines coses i cal tenir ben present  el passat per no caure en els  mateixos paranys. Potser ja tocaria que aquest tribunal es poses mans  a l'obra per evitar aquests atemptats contra la Constitució i contra  els drets humans. 

Participaciones de loslectores

Másdebates