Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Les malalties de transmissió sexual no haurien de ser un tema tabú"

Un lazo humano recuerda en Barcelona la lucha contra el Sida.

Un lazo humano recuerda en Barcelona la lucha contra el Sida. / CAPTURA VÍDEO EFE

Comença el compte enrere per Nadal. Avui és d'aquells dies que et despertes amb ganes i il·lusió d'anar-te menjant les xocolatines fins a arribar al dia 24; però, malauradament, molta gent no encara el mes amb aquesta il·lusió.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Dia rere dia són més les persones que acudeixen al metge per fer-se una exploració, arran d'unes molèsties o de tenir contacte amb una persona portadora d'una infecció de transmissió sexual (ITS), i que acaben sent diagnosticats d'aquestes. Per a molta gent, aquest tema segueix essent un tema tabú: sembla que aquestes persones que ho pateixin siguin rares, o que es cuidin molt poc de si mateixes; les arriben a titllar d'irresponsables o ja sabeu..., de persones que van amb tothom. Però la qüestió és que això no és així.

Treballo a la Fundació Lluita contra la Sida de l'hospital de Can Ruti, i m'agradaria que aquestes persones deixessin de patir comentaris o l'assenyalament quan algú s'adona de la malaltia que pateixen. L'1 de desembre va ser el dia mundial contra la sida i crec que a aquest tema se li hauria de donar més importància i més veu, perquè us asseguro que les seves vides tampoc són gens fàcils. Per sort, aquestes persones poden comptar amb la gran feina que fem des de la Fundació, i des d'allà reben tot el suport, ajuda i atenció que necessiten.

Crec que aquest tema hauria de deixar de ser tabú i se n'hauria de parlar obertament. Falta educació, ja no només sexual, sinó també sobre aquest tipus de malalties de transmissió sexual perquè, com ja he dit, cada dia en són més les persones que les pateixen.

Participaciones de loslectores

Másdebates