Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Les escoles s'haurien de centrar a canviar la forma d'educar i no tant a modernitzar-se"

Una maestra conversa con dos niños en el aula de un colegio.

Una maestra conversa con dos niños en el aula de un colegio. / ELISENDA PONS

Cada dia més, els col·legis volen modernitzar molts aspectes de l'educació, com per exemple utilitzar ordinadors o tauletes en substitució dels llibres. Incorporar les tecnologies està molt bé, ja que en el futur seran l'eina que tothom utilitzarà. Però la meva pregunta és: no s'haurien de centrar més en la forma d'educar en comptes de voler modernitzar-se contínuament?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Molts dels alumnes estudien per l'examen i l'endemà no recorden el contingut. A més, són molts els que no s'adapten a aquest sistema d'aprenentatge i necessiten més temps per assimilar els conceptes. Potser el millor canvi està a revisar les bases de l'educació i aquestes sí, modernitzar-les.

Aplicar un altre model educatiu com el de Finlàndia, considerat un dels millors del món, és pensar més en els estudiants i no tant en el que sembla que interessa.

Els alumnes no han de memoritzar, sinó aprendre. A més, a l'escola s'haurien d'explicar coses més útils per la vida laboral, i per la privada, com per exemple a llegir les factures, a entendre els interessos econòmics o a preparar la declaració de la renda.

Participaciones de loslectores

Másdebates