Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'enveja, el pecat capital més generalitzat a España

Algunos de los manifestantes que han recibido a Dani Mateo con la bandera española a las puertas del Teatro Quijano de Ciudad Real.

Algunos de los manifestantes que han recibido a Dani Mateo con la bandera española a las puertas del Teatro Quijano de Ciudad Real. / EFE / MARIANO CIEZA

En un dels seus llibres, Ana Maria Lajusticia Bergasa escriu que sociòlegs, psicòlegs, escriptors periodistes i experts en la matèria coincideixen absolutament que a Espanya, el primer i més generalitzat pecat capital, és l'enveja.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Segons aquesta científica, escriptora i conferenciant, una persona sobresurt perquè estudia, treballa i sap expressar o posar en pràctica els seus coneixements, però els envejosos, en comptes d'intentar superar-se i sobrepassar-la, el que fan és posar-li pals a les rodes perquè s'enfonsi i deixi de sobresortir.

Si traslladem aquest comportament de l'àmbit personal al comunitari, la possibilitat que Catalunya pugui ser el motor d'Espanya provoca una enveja que, a més, es transforma en odi. Enveja i odi perquè temen que Catalunya pot existir fora de l'Estat espanyol; enveja i odi perquè saben que Catalunya, i en conseqüència els catalans, no necessitem la llengua castellana, però, la valorem i sabem aprofitar-nos del bilingüisme; enveja i odi perquè han vist que molta gent vinguda de fora respecta la nostra identitat i se suma als que estimem la nació catalana; enveja i odi per part del col·lectiu dels que no s'han integrat a Catalunya i els seus descendents, ja que, tot i presumir de catalans, en el seu subconscient saben que no són més que simples colons catalanofòbics, Quina mena de català pot desitjar mal a la nostra llengua i cultura, sense cap motiu lògic? Només els envejosos i plens d'odi a qui se'ls infla la vena de l'espanyolitat.

Participaciones de loslectores

Másdebates