Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'aznarisme, la Constitució i el 155

El expresidente José María Aznar, en el foro FAES de València.

El expresidente José María Aznar, en el foro FAES de València. / MIGUEL LORENZO

Veure al senyor Aznar i al seu entorn definir-se com a 'constitucionalistes' resulta, com a mínim, difícil de creure. Recordem l’acèrrima oposició que van dur a terme en contra de la Constitució i l’Espanya de les Autonomies en el seu moment. Però, si ens hi fixem una mica més, observem que l’article de la Constitució que apassiona a l’entorn d’Aznar, Ciutadans i, per descomptat, de Vox es el 155. I això ja es més comprensible perquè, el 155, és l’article que permet al Govern Espanyol saltar-se la Constitució i eliminar l’Autonomia sempre que ho cregui convenient. Això ens dóna la mesura de fins a quin punt son 'constitucionalistes '.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però la Constitució, més enllà de ser un conjunt d’articles, volia representar l’esperit del respecte als drets humans i a la diversitat de cultures i de llengües, i se’n va sortir força bé fins que van arribar al poder PP i Ciutadans. El problema de la Constitució es que el Tribunal Constitucional que ha d’interpretar-la no sempre ha entès l’esperit pel qual va néixer. Perquè, si una persona que s'havia declarat públicament contrari a la Constitució, com el senyor Francisco Pérez de los Cobos, pot arribar a ser President del Tribunal Constitucional, fàcilment es pot pervertir la seva interpretació.

Participaciones de loslectores

Másdebates