Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La precària situació del personal d'ambulàncies a Catalunya: "L'administració i el SEM miren a un altre costat"

Ambulancia del Sistema de Emergencias Médicas (SEM) de Catalunya.

Ambulancia del Sistema de Emergencias Médicas (SEM) de Catalunya.

Deu fer set anys, es va crear un grau mig de Tècnic d'Emergències Sanitàries (TES). Dos anys dels quals el 25% són pràctiques. Aquest 25% és de franc, però el paga l'Administració o bé els alumnes, si van a una escola privada. Qui es queda aquest 25% ?, segur que els que donen aquesta formació no, potser les empreses que fan que el seu personal les doni?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quan aquests TES entren a treballar a una empresa privada, si tenen dos anys de carnet B, encara que no hagin conduït mai, poden conduïr una ambulància, amb tot el que tot aixó comporta. Si a sobre l'empresa els inculca el concepte de sirenes, isocrones, etc, doncs pot passar el que a vegades passa: accidents. Que per cert es resolen acomiadant als conductors.

Els senyors del PP van crear el contracte de pràctiques, que consisteix en què el primer any es cobra el 60% del sou i el segon el 75%, i a partir del tercer, el 100%. Les empreses, la majoría de vegades, quan acaben el segon any, els acomiaden. No pasa res, la llei els ampara, i per la empresa es un negoci.

A Catalunya, les empreses agafen personal de la resta de l'Estat, en contracte de pràctiques, i clar, aquesta gent, cobrant el que cobren, què fan? Doncs extres per poder arribar a final de mes. Malgrat que acaben esgotats, i bé, només porten persones que es troben malament. Amb tot aixó, Catalunya al SEM no li importa, només es volen resultats a base de pressió. 

I mentrestant, els qui estem obligats a portar-los de pràctiques, hem de compartir el teòric ensenyament amb l'atenció als afectats. I per acabar-ho d'adobar, a Barcelona, les dotacions de les ambulàncies mengen i descansen a les ambulàncies, perque encara no cobren l'hora de dinar; les empreses s'obliden dels convenis i no tenen bases homologades. 

L'administració i el SEM, però, miren a un altre costat.

Participaciones de loslectores

Másdebates