Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La normativa ZBE ha acabat sent un simulacre de lluita contra la contaminació"

La Zona de Bajas Emisiones de Barcelona.

La Zona de Bajas Emisiones de Barcelona.

Alba Romeu

Sabem que Barcelona (i bona part del món) presenta uns nivells de contaminació massa elevats, i per això la reducció de l'ús del cotxe hauria de ser un objectiu primordial comú. Però s'aconseguirà això amb la normativa de la zona de baixes emissions (ZBE)?

Només estan prohibits els cotxes més vells; per tant, gran part dels vehicles segueixen circulant amb normalitat. Alguns dels que s'han quedat sense etiqueta, optaran per adquirir un cotxe més nou. I què passa amb aquells que no es poden canviar de cotxe?

No s'ha millorat el sistema de transport públic -que segueix tenint un preu desorbitat, sobretot des de les poblacions més allunyades-, no s'han creat aparcaments dissuasoris per aparcar el cotxe fora de la ciutat i no s'ha tingut en compte la situació amb el covid-19 per implantar la mesura.

En definitiva, la normativa ZBE ha acabat sent un simulacre de lluita contra la contaminació, que acaba perjudicant especialment a les persones amb menys recursos econòmics.

Participaciones de loslectores

Másdebates