Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La creixent manca d'interès per la cultura

Un niño leyendo en la playa.

Un niño leyendo en la playa.

Fa uns dies, en un missatge al seu perfil de Twitter, la filòsofa i escriptora Montse Barderi confessava que es trobava en una presentació del seu nou llibre 'La memòria de l'aigua' a Lleida i que hi havia zero assistents. D'una banda, admiro la manera com ella parlava d'aquest esdeveniment -feia conya i es mostrava agraïda pel fet d'estar a la ciutat i poder conèixer-la encara més- però, de l'altra, em sembla trist que això passi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Llegir és un dels hàbits que ens permet reflexionar i, per tant, ens ajuda a créixer. Escriure és un ofici i, com totes les professions, qui treballa necessita cobrar per a poder viure. No entenc, doncs, com podem descuidar d'aquesta manera els escriptors i les seves obres. Preguntem-nos per quin motiu les llibreries cada cop estan més buides i actuem en conseqüència.

Amb les respostes potser ens adonaríem que és necessari apostar pel creixement de les persones i que calen plans educatius i socials que fomentin la cultura. Encara hi som a temps. Potenciem -d'una vegada- l'esperit lector dels nens en lloc d'obligar-los a llegir obres per a fer-ne treballs acadèmics. Fem-los viure el teatre i la poesia propiciant espais on crear. Fem-los jugar a ser artistes, escriptors, actors i directors de cinema...

Participaciones de loslectores

Másdebates