Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Renunciar a la privacitat en pro de la seguretat"

Una chica consulta la aplicación en su teléfono móvil de Instagram.

Una chica consulta la aplicación en su teléfono móvil de Instagram.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha anunciat el seu pacte amb diferents teleoperadores per tant de poder seguir els moviments dels telèfons mòbils amb la finalitat de conèixer els fluxos de gent que es desplacen diàriament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Suposadament, pot ser beneficiós per tal de -en un futur- millorar les xarxes de transport públic per adaptar-se millor a la demanda de la gent. Com a efecte, han sortit centenars d'articles explicant com es pot fer per tal de no ser rastrejat.

Ja són diversos els cops que la població ha renunciat -conscientment o inconscientment- a la privacitat "en pro de la seguretat". Des de donar-li un like a la fotografia d'un amic fins a fer una compra amb targeta, tots els nostres moviments queden enregistrats. Què se'n fa, però, de totes aquestes dades?

Segurament, només tenim present una petita part d'aquest ús que se'n fa, com una possible millora en la xarxa de transports. Encara queden, però, milers de dades que no sabem amb quina finalitat les faran servir.

Participaciones de loslectores

Másdebates