Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La ignorància ens condueix a la por, i la por ens converteix en éssers manipulables"

La Rambla, el 18 de octubre, prácticamente vacía.

La Rambla, el 18 de octubre, prácticamente vacía. / MANU MITRU

A Catalunya s'està plantejant reobrir els bars i restaurants si s'aplica un toc de queda. Sí, un toc de queda! És que no dono crèdit al fet que hàgim arribat a aquests límits. On vivim? A la societat plantejada per Orwell a '1984'? O al món fictici que descrivia Huxley a 'Brave New World'? Sigui com sigui, cada cop tenim aquestes privacions de llibertats més normalitzades.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Una part de mi pensa així, i jutja aquesta falta de drets bàsics en una societat "lliure i democràtica" com la nostra. Però aleshores em venen al cap pensaments contradictoris. Durant aquests darrers mesos, hem pogut comprovar com sense sancions negatives, ningú es pren seriosament la gravetat de la situació.

Però, sincerament, ja no sé què pensar. En un moment així, en què som bombardejats diàriament amb tants missatges contradictoris i les 'fake news' esbossen la visió de la realitat de la ciutadania, ha arribat un punt en què sento que no sé res.

No sé exactament què està passant, ni per què hem arribat a aquests extrems, ni quina és la millor manera de gestionar la situació, ni si té sentit tancar els bars i permetre que els autobusos vagin plens com llaunes de sardines. No sé si les dades sobre el nombre de casos que veiem són reals, ni sé quan acabarà tot això, ni quant de temps arrossegarem les conseqüències d'aquesta crisi. No sé gairebé res.

Però el que sí que sé és que aquesta crisi malmetrà la nostra societat amb conseqüències deplorables, i que no millorarà res si els polítics es dediquen a discutir en comptes d'esforçar-se a trobar solucions. També sé que malgrat estar inevitablement confusa, val la pena qüestionar tota la informació que em posen davant. No podem permetre'ns caure en aquest pou de desinformació, perquè la ignorància ens condueix a la por, i la por ens converteix en éssers manipulables. El desconeixement ens porta a l'odi, i l'odi causa inestabilitat social i provoca la divisió del poble. La ignorància ens duu a l'autodestrucció, i ara més que mai, hem d'evitar-la.

Participaciones de loslectores

Másdebates