15 ago 2020

Ir a contenido

"La falta de solidaritat en aquests temps demostra analfabetisme emocional"

Jaume Farrés Boada

Jóvenes protegidos con mascarillas, paseando por el centro de Lleida.

Jóvenes protegidos con mascarillas, paseando por el centro de Lleida. / JORDI V POU

Félix Lope de Vega y Carpio (1562-1635), gran poeta i dramaturg del Segle d'Or de la literatura en llengua castellana definia, implícitament però a la perfecció, el concepte de solidaritat al final d'una de les seves obres de teatre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Juez: - Que os he de matar, creed, en este potro, villanos. ¿Quién mató al Comendador?

Pascuala: - Fuenteovejuna, señor.

Pel que sembla, hi ha determinats sectors de la ciutadania que desconeixen 'Fuenteovejuna'. De fet, no és pas obligatori, però per uns mínims de cultura general que hom tingui, ben segur que deu sonar, oi? En qualsevol cas, deixant de banda el tema cultural, el que s'està visualitzant arran de la pandèmia és el grau d'insolidaritat que subjau en bona part de la població. Es tracta d'egoisme, d'estupidesa o d'una nova singularitat dels humans del segle XXI?

En el seu moment les autoritats sanitàries van exposar i justificar els motius del confinament, de la mateixa manera, en la mesura que les investigacions han anat avançant, s'han anat fent recomanacions en el sentit d'evitar situacions de risc, tant a nivell individual com col·lectiu. Així doncs, com és possible que hi hagi qui se'n desentengui? En qualsevol cas i sense entrar en valoracions de tipus polític o econòmic, aquest procedir irresponsable constitueix un indicatiu més del grau de maduresa personal, alhora que evidencia un analfabetisme emocional altament preocupant.

Participaciones de loslectores

Másdebates